Začali jsme jako frajeři

24.08.2010 09:16

 Léta páně 2009

Jako se to již za poslední roky stalo tradicí, poslední den roku 2008 jsme trávili v hasičárně a k tomu se samozřejmě vážně to, že jsme skončili až prvního nebo dokonce druhého ledna někdy odpoledne.

Akce to byla suprová (více na konci roku 2008). Účast sice nebyla malá, ale ani ohromná, kterou jsme původně přepokládali. Mnoho lidí však na poslední chvíli odřeklo či se "vymluvili" na to, že leží s horečkou v posteli, a že poslední den roku 2008 budou bohužel trávit v posteli a u televize.  Navíc kluci v hospodě také slavili Silvestra, a tak se tam stáhlo mnoho pozvaných na Silvestra v hasi. Nám to však nevadilo, páč potom panovala taková více intimní atmosféra a to se třeba mě osobně líbilo.

 

1. ledna již roku 2009 začal docela dobře, i když jak pro koho. V hasičárně jsme spali vlastně v pěti. Já (Náčelník), Alda, Mili, Hany a Monča. Mili ten to zapíchl už někdy po půlnoci, my ostatní jsme drželi až do nějakých šesti hodin ráno. Akorát, co jsme zalezli do postele (na gauče, na zem, pod zpuchřelou deku), volal Hudy s Péťou, jestli nejsme ještě v hasi. Navíc se dole k hasi ještě stavil Kopi s Uzim, na které už jsme (mírně opojeni) doopravdy neměli náladu. A tak jsme šli spát…

 

Vstávali jsme (teda Náčelník s Milim) asi v deset hodin ráno. Mili musel domů na snídani nebo bůh ví, proč ho maminka naháněla. Náčelník se tedy dal do úklidu. Přišli mu na pomoc Jana a Marťa. Alda se mezitím společně s Hanym a Mončou vzbudili a tady nastal největší problém. Jak já začnu uklízet, nekoukám co uklízím, všechno jde pryč. A tak se prostě stalo, že Alda před tím, než šel spát, sundal si čočky a dal si je do skleniček na sporák (do vody - poznámka). No a já když jsem viděl, plný skleničky, šup s obsahem do dřezu. Přišlo se na to ještě dřív než se Alda probudil, a to tak, že Jana zrovna umývala nádobí, když jí na zápěstí přistála jedna z těch oněch ztracených (vylitých) čoček. Aldovi jsem se omluvil, možná je na mě ještě teď nasraný, to netuším, ale každopádně to byla asi nejvtipnější událost co se týče Novoročního dopoledne.

 

Vše jsme uklidili a hasičárnu předali vedení SDH Obecnice. Šli jsme domů a dospávali na další dni.

 

                                                                                                                                                                                       zv

Zpět

Vyhledávání