Už se to blíží

16.08.2010 19:23

 Zdravím své družstvo hasičů.

Čas našich prvních závodů se blížýil a nechtěli jsme nic podcenit, a proto naše tréninky stále byly 2x – 3x do týdne. Většinu těchto příprav jsme už absolvovali na hřišti. První PÚ na hřišti byl pro nás v mnohém nový. Nejvíce příznivý byl fakt, že jsme běhali po novém terénu. Byli jsme si jisti, že zde není žádná díra ani výmol, o který bychom se mohli zranit. Nevýhodu tohoto placu jsme ale zanedlouho pocítili také. Jedna z největších překážel byla postupně se zvyšující klouzavost povrchu při namoknutí. Tento fakt nejhůře nesl rozdělovač (Kuchy či alda) a kluci na sání. U rozdělovače byl problém ten, že pokud při dobrždění na základnu uklouzl, rozhodil si spoje a měl co dělat, aby odběhl vodě. Kluci Jenda s Milim na košíku pociťovali problém při zapíchnutí savice do vody a následně převzetí sloupce. Tyto nedostatky jsme se pokoušeli řešit pomocí koberce, který jsme si dávali při dobýhání. Nakonec zvítězilo to, že si na to musíme zvyknout, protože na závodech si koberec nemůžem dát. Postupně jak jsme trénovali, stále častěji se k nám přidával jistý skoro 2 metry vysoký týpek. Řekli jsme si tedy, co kdyby do toho šel s námi. Řekl, že ano, a tak nás je už 11. Abych nezapomněl na jméno, tak to je nás Malý Míša (Michal Linhart). Většina kluků ho neznala, protože do této doby zde v Obe moc nepobýval, ale teď se přistěhoval k babičce, a tak tu už bude, i když zrovna nemáme nějakou akci. Velké překvapení pro nás bylo, že po 5ti měsících u sboru jsme se 3 kluci dostali do výjezdové jednotky. Jmenovitě Zdeněk Vávra, Petr Zima a Martin Kuchař. Pro nás to je velká čest, protože když je člověk ve výjezdovce, tak už opravdu jezdí k požárům, když se výhlásí poplach.
Někteří naši členové se také zúčastnili Staročeských májí v Obecnici. Zdeněk Vávra, Martin Kuchař a Petr Zima se zúčastnili dokonce jako májovníci, tzn. Že byli oblečeni do staročeských krojů. Petr Zima a Zdeněk Vávra dokonce vyváděli své děvečky z domů přesně tak, jak se to dělalo dříve, když si kluk chtěl dívku vzít.
Ostatní členové hasičského sboru, kteří se zúčastnili májů, zajišťovali správný chod dopravy a také to, aby lidé měli co pít, tj. Vozili výčepní zařízení se sudem (divím se, že s tím někam nezahnuli a nenechali si to pro sebe → asi to nebyl Kozlík → hasiči přece pijí Kozlíka ne?
Nejtěžší situace na dopravu byla u kostela na návsi, protože na oné křižovatce 4 cest se odehrával hlavní program májů. Musím kluky ale pochválit, protože podle mě to zvládli na jedničku. Ještě abych nezapomněl, máje byly dne 19.5.2007

Zimi

Zpět

Vyhledávání