Takové byly naše přípravy

16.08.2010 19:22

 Zdravím své družstvo hasičů.

Po cvhilku bádání po naší kronice jsem zjistil, že se asi sama nenapíše. Rozhodl jsem se, že ji teda budu psát. V následujících několika (spíše více) řácích se vám pokusím připomenout to, jaký jsme to vlastně měli náš první rok u hasičů.
Jak asi víte, co nás vzali do sboru, začali jsme trénovat. Naše tréninky spočívali hlavně osvojit si techniku požárního sportu. Poté, co jsme přišli na techniku nám nezbývalo než vychytávat mouchy.
Po Náčelníkově nové časové hranice při požárním útoku na 22 sekund jsme s klukama měli co dělat. Rozhodli jsme se ale, že Náčelníkovi uděláme radost a tak budeme tvrdě trénovat. Ovšem že už tvrdě trénujeme, ale proč si nedávat stáole vyšší cíle, protože pokud to přijde, budeme řádi nejen my, ale celé naše družstvo.
Hranici oněch „magických“ 22 sekund se nám podařilo po čase o krůček předejít. Tuším, že čas nejlepší byl 21.59 sekund. Při tomto pokusu nám ale přálo malinko štěstí, proto vše nám sedlo ideálně a ani hadice se nomotali. Pokud si dobře vzpomínám, hranici 22 sekund jsme překonali „jen 3x“. Myslím si, že to je hodně velký úspěch, stále se ale myslelo na náš hlavní cíl – a to naše první okrsková soutěž. „Na tý za žádnou cenu nesmíme zklamat“, protože by jsme zklamali hlavně našeho hlavního trenéra Jirku Viktoru. Jirkovi jsme chtěli ukázat, že vsadil opravdu na správné koně. Bylo by nám líto, že nás do hasičárny dostal, věřil nám a pokud my se mu na to vykašlali. Ve sboru by ho ukamenovali, že nás ke sboru přivedl. Toto nás hodně posilovalo a táhlo jim dokázat, že na to máme. 
Naše tréninky se čím dále tím více zaměřovali na „chytání“ pověstných mušek. Zkoušeli jak se bude namotávat hadice, když ji složíme takto nebo takto, aby se co nejméně překrucovala. Naše oči se stále více ubírali na internetové odkazy, kde jsme spoleně přemýšleli jak tam ty hadice vlastně mají. Po každém tréninku následovalo společné bádání, kde jsme vždy na něco nového přišli a následný trénink vyzkoušeli.
Čas ale ubíhal stále rychleji a začalo se blížit onen závod, začali jsme tedy trénova i na hřišti, abychom si osahali terén závodu.

Zimi
 

Zpět

Vyhledávání