Slavnostní předání Tatry CAS 32 aneb to to trvalo hoši

24.08.2010 09:25

 7. března 2009

Počasí nám toho dne moc nepřálo, ale všichni jsme byli rádi, že se nám konečně vrátila naše Tatra 148 CAS, které jsme se už nemohli dočkat, a která byla na repasi nástavby u p. Abramoviče v Pečkách. I když jsme hnedka po příjezdu Tatry shledali nemálo chyb na nástavbě, rozhodli jsme se je do Slavnostního předání neřešit a nekazit si tak skvělé oslavy.

Přípravy na sobotní odpoledne počali už v týdnu, kdy bylo potřeba nakoupit "válečné zásoby piva" a dalších nezbytných potravin. Celou akci snad kazili jen dvě věci. Tou první bylo samozřejmě počasí, tou druhou včerejší maturitní ples Aldy, ze kterého jsme se vrátili až k ránu, a proto jsme se hned od začátku nemohli (někteří z nás) věnovat pivku a láhvi vodky na plný plyn.

Akce byla naplánována na 14 hodinu. Přijelo několik vzácných hostů, mezi které určitě patřili p. Řihák (starosta Příbrami), p. Černý, p. Kopecký a několik dalších, neméně vysoce postavených lidí.

Slavnost začal Jurda, kdy nám přikázal Končit, Dvojřad nastoupit, Jednotko pozor, Pohov. Podal hlášení p. Karasovi (starostovi Obecnice). Následně uvedl Slavnosti, slovo měl také p. Černý, p. Řihák a p. Karas. Oficiální část zakončil p. farář, který nám posvětil Tatru, a který si neodpustil i vtípeček. Mirek Klíma veřejně obdržel sekerku na památku s vytepaným znakem SDH a poté jsme se mohli věnovat pozorování zajímavých vozidel SDH Březové hory, SDH Rožmitál p. Tř. a SDH Mirošov.

Dále bylo připraveno malé pohoštění , které sice platil SDH Obecnice, ale obsluhu zajišťovala ISŠ Příbram, a že to holky zvládli na jedničku. Abych pravdu řekl, tak si toho moc z večera nepamatuju, jen matné útržky, které si pomalinku dávám dohromady a tvořím si spojitosti. Ale co je hlavní, až na Střesiho jsme to všichni zvládli bez újmy (až teda na ten úklid druhý den odpoledne ;-))

                                                                                                                                                                                   zv

Zpět

Vyhledávání