Silvestr 2007

16.08.2010 19:53

 Zdravím družstvo hasičů!


Rok s rokem se sešel a opět u tu je konec roku. Pro každého tto nic být nemusí, ale pro nás to je celkem velká událost. Chystáme totiž opět (po dlouhé době) akci v hasičárně. Přípravy a překvapující Náčelníkovu soutěž se konají už začátkem prosince. Náčelník nám nic víc neříká, jen máme vyplnit e-mailem poslaný dotazník.
Je 27.12.2007 a pořádáme poslední otvírací den naší hospůdky besídku. Besídka spočívá ve zpívání při Náčelníkově kytaře a trénování našich „splávků“ na Silvestr. Nešetří se ani panáky, je to přeci poslední otevírací den a tak ho míníme pořádně oslavit. V hospodě si ještě domlouváme chladící zařízení. 
Během víkendu se na naší ledové ploše na Buliňáku ještě domlouváme, co je potřeba ještě koupit a také kdy se začneme do hasičárny stěhovat. Termín půjčení máme už dlouho dopředu domluvené, aby nám krásný prostor hasičárny nikdo nevyfoukl.
Je poslední den roku 2007 a naše přípravy vrcholí. Kolem jedné hodiny odpolední se začínáme stěhovat do našeho budoucího doupěte. Nejtěžší a zároveň nejžádanější surovinou, kterou do hasičárny neseme jsou dva soudky s pivem. Samozřejmě, že nesmí chybět nějaký ten tvrdý a hlavně jídlo. Domlouváme se, že jídlo nebudeme kupovat, ale jako minulý rok, každý něco přinese. Jedno z prvních věcí, co stěhujeme je Mišákova aparatura. Když je přeci dobrá muzika i pivko, tak to je ideální. Kolem čtvrté hodiny se všichni rozcházíme domů, čas návratu se stanovuje mezi šestou a sedmou hodinou. Každý kdo už teď přijde do hasičárny musí zaplatit poplatek 100 Kč, který jsme stanovili abychom měli na občerstvení. Všichni, kdo přicházejí si s sebou nesou docela dost velké zásoby jídla a většina z nich nese jednu, nebo více, pět lahví ledu. Tento led je pro nás pivaře důležitý, protože bez ledu by nebylo studené pivo.
Celý večer oficiálně startuje po půl osmé. Je to čas, kdy jsme tam všichni a na stole máme alespoň půllitr piva.
Čas ubíhá a my se všichni výborně bavíme. Muziku z počítače střídá živá z prstů Kuchyho. Má tam totiž keyboard a tak si všichni společně můžeme zavzpomínat na základku a zazpívat si typické české koledy a nejen ty.
Je lehce do desáté hodiny a čas vyhlásit soutěž o nejrychleji vypitý půlitr piva. Do soutěže se přihlašuje šest jedinců a soutěž začíná. Největší souboj mezi sebou vedou naši tři hasiči. A to Mišák, Kuchy a Alda. Ostatní nemají takové šance na umístění. Teď Vám přesně neřeknu, kdo to vyhrál, sám si to totiž už po tak dlouhé době (co tento článek píši) nepamatuji. (pozn. Admina: 1. Alda, 2. Míša, 3. Tomek, 4. Kuchy, 5. Hanyho bratránek, 6. Náčelník)
Po soutěži zavládá opět volná zábava, ve které se soutěží v Obecnickém čtyřboji. Abych to nějak přiblížil, tak to není žádná velká soutěž.
Ona to vlastně soutěž ani není. Je to spíše jen o pití. Čtyři lidi se postaví do kruhu čelem k sobě. Před sebou má každý flašku alkoholu. Po odstartování si každý vezme flašku před sebou a napije se. Po napití ji podá na pravou stranu a vezme si tu co mu je podávána. Po objetí kolečka se vlašky pokládají na podlahu a pije se dál.
Je asi půl jedenácté a Náčelník s Hanym si berou slovo (nebo spíše mikrofon) a prý se jde vyhlašovat anketa. Uprostřed místnosti se staví stolička s asi deseti panáky různého druhu. Postupně jsou vyzváni osoby, které danou kategorii vyhráli. Po předání diplomu na ně čeká ještě jeden panák. Někteří jedinci jdou na panáka i několikrát. 
Kategorií je přes 20, a proto se není čemu divit, že na naší partu tam logicky několik lidí musí vícekrát. Po rozdání všech diplomů, vypití všech panáků a rozdýchání těchto panáků vzniíká fotka všech obdarovaných. Jen Hany a Náčelník chybí. Půlnoc je skoro za dveřmi, a tak bereme šampusy a jdeme ven před hasičárnu. Tři, dva, jedna … a špunty lítají vzduchem. Je tu Nový rok. Všichni, kdo tu jsme, do něj vstupujeme se štěstím a zdravím pro všechny. Po bouřlivých oslavách příchodu nového roku a i velkého ohňostroje jdem dovnitř, kde pokračuje už v poklidném trapu až do rána. 
Je devět hodin ráno a ti co odešli spát domů pomalu přicházejí a začínáme uklízet. Na úklidu se účastní většina lidí, co tu byla, a tak není úklid tak hrozný. Zvládáme ho dosud v rekordním čase, je to něco málo přes dvě hodiny.
Hasičárnu odevzdáváme bez závady a pěkně uklizenou. Je to naše vizitka, a tak víme, že pokud budeme příšt chtít, že nám bude vyhověno.
Další Silvestr skončil, my se ale už teď těšíme na ten další. Doufám, že se nám povede jako tento.
(pozn. Admina: Jen Alda a Náčelník vydrželi takříkajíc nonstop, což na nich bylo celý den vidět.)

Zimi

Zpět

Vyhledávání