Rescue Patrol 2011

11.06.2013 20:35

Zdravím všechny návštěvníky našeho webu,
pokud patříte mezi ty, kteří alespoň trochu sledují velké akce, které složky IZS organizují, neuniklo Vám mezinárodní záchranářské cvičení Rescue Patrol, které se konalo v okolí České Kamenice. Čtyřčlenná skupina z našich řad se zúčastnila a to P. Juříček, J. Špaček, P. Zima a M. Linhart.
Nebyly jsme tam sice už od úterý, přijeli jsme až ve středu dopoledne. Ihned jsme se připojili ke zbytku „kolegů“ z různých složek. Na dopolední přednášce jsme mohli i mimo teoretického základu pro další dny vidět zásah složky URNA, což vzbudilo mnoho témat k debatám. Po obědě už to začalo. Byly jsme povolání v simulovanému závalu v bývalé továrně. Postupně jsme se všichni přesunuli do areálu a začali vyprošťovat figuranty. Já a Malej Míša jsme chodili společně, a spoustu figurantů jsme pomohli vyprostit. Tento zásah byl podle mého nejhezčí z celého rescue, večer nás čekali dva výšlapy na kopce, což s potřebným materiálem nebylo zrovna lehké.
Druhý den jsme se přesunuli do bývalého vojenského areálu Rabštejn, kde jsme se museli rozdělit do skupin, ve kterých jsme se v podstatě neznali. Principem bylo začít rychle spolupracovat a řešit dané úkoly. Tyto zásahy byly až to nočních hodin, a tak jsme se po posledním zásahu mohli vrátit do sportovní haly, kde jsme všichni spali.
Následující den byl opět tak trochu pro hasiče, přivezla se hromada písku, která se musela napytlovat, protože se blížila přívalová vlna. Vše se stihlo ještě hluboko před limitem, a tak se pytle mohli převézt na ochranu zdroje pitné vody, což se stihlo také rychle. Poté jsme pomohli záchranářům připravit dopravní nehodu (v čem jsme dost dobří), a jedno auto se umístilo po „ohrady“ z pytlů a zatopilo se vodou, což jsme také zajišťovali my. Na poslední zásah na rescue  jsme se vraceli do rozbořené továrny, kde byl simulován výbuch kotelny. Tato událost se řešila od cca 22 hodin až do cca 3 ráno, kdy bylo oficiální ukončení zásahu, ale vzhledem k tomu, že spoustu figurantů jsme ještě ani nenašli, tak ti co chtěli zásah dokončit, byly na místě až do pěti hodin.
Poslední den, jak to na tomto cvičení bývá, byl „workshop“ s výměnou zkušeností. Ti co chtěli, mohli se podívat do malé části podzemní továrny Rabštejn, což bylo hodně zajímavé.
Více naleznete ZDE
Tak po další akci opět zde
Zimi

Zpět

Vyhledávání