Příbramský deník

21.07.2010 15:26

Místo proudnice posloužil hasičům při štafetě otvírák

Obecnice /FOTOGALERIE/ – Na fotbalovém hřišti v Obecnici se konal 2. ročník soutěže hasičů s názvem Memoriál Františka Housky. Sobotních závodů v netradiční štafetě a v klasickém hasičském útoku se zúčastnilo sem ženských a jedenáct mužských družstev z příbramského okresu.

„František Houska byl dlouholetým starostou našeho sboru a na jeho památku ljsme letos uspořádali již podruhé soutěž. Jsem rád, že naše pozvání přijalo mnoho hasiček a hasičů, a že k nám přijeli na závody. Pokud jde o disciplíny ve štafetě, tak tam jsme se inspirovali obdobnou soutěží v Obořišti,“ řekl velitel soutěže Zdeněk Vávra, člen Sboru dobrovolných hasičů Obecnice.

A v čem spočívaly ony netradiční disciplíny? Závodníci ve štafetě vedle klasických hasičských dovedností, jako je například běh po kladině s hasičskými hadicemi, či průlez překážkou, museli zvládnout i jiné „umění“. Například koulení pivního sudu, či bleskurychlé vypití nealkoholického či alkoholického piva. Navíc místo obvyklé proudnice sloužil tentokrát jako štafetový kolík otvírák…

„František Houska měl smysl pro humor a náš závod by se mu určitě moc líbil,“ doplnil Zdeněk Vávra.
A jak soutěž v Obecnici dopadla? V kategorii žen zvítězily reprezentantky hasičstva ze Suchodolu, druhé byly Kobry z Obořiště a třetí tým z Nové Vsi pod Pleší.

Mezi muži zvítězilo a putovní pohár si domů odvezlo družstvo z Horních Hbit. Druzí byli hasiči z Rosovic a třetí dobrovolní hasiči z Nové Vsi pod Pleší.

Jiří Kubík 

https://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/soutezvobecnici20100720.html

Zpět

Vyhledávání