Požár zimního stadionu v Obecnici

11.06.2013 20:41

Zdravím Vás všechny, kteří jste opět po nějaké době navštívili naše stránky,
pokud se podíváte do uplynulých akcí, které jsou zobrazeny níže, určitě dlouho nenajdete článek o výjezdu. Ti z Vás, kteří se byly v pátek 28. Října podívat na pouti, určitě uviděli mohutný kouř, který se valil z budovy zimního stadionu. To že to bylo v čase volna a ještě k tomu poutě jsme pocítili také dosti, než jsme přijeli, okolo cesty pod školou byly už zástupy lidí. Požár nám byl ohlášen v 16:59, v co nejkratším čase jsme tedy dorazily na požářiště, ještě před příjezdem HZS Příbram. Roztáhli jsme vedení a společně s HZS jsme začali hasit.
                Asi tak po hodině byl oheň uhašen a po předání požářiště od členů HZS jsme ještě trochu poklidili. Hlavní úklid nás čekal ale až v sobotu odpoledne. V sobotu jsme pomocí plošiny, kterou nám zapůjčil p. Kryl, strhli ohořelé podhledy. Do přistaveného kontejneru jsme umístili molitany a jiný odpad, který se nedal jinak vytřídit. Úklidu jsme se věnovali celé dopoledne.
                Je škoda, že tato budova shořela, i v nás zanechala spoustu nevšedních zážitků, protože i nám napsala určitou etapu života. O co vlastně „mlaďasové“ přišli, poznají až postupem času. Osud této budovy je v rukou vlastníka, a tím je Slavoj Obecnice.
                Nakonec bych chtěl všem poděkovat, kteří se tohoto požáru zúčastnili, jmenovitě to byly P.Juříček, J. Dušek, P. Zima, M. Dušek, H. Smrčková, P. Hrubec, T. Handl a A. Hrkalová. Zvláštní poděkování patří T. Handlovi, který i když původně nechtěl s námi jet, připravoval nám věci, abychom mohli vyjet dříve. Nakonec tak s námi chvíli zůstal. Druhé poděkování bych připsal A. Hrkalové, která nás dokáže hodně psychicky podpořit, on když je člověk v zátahu, tak je dobré když někdo přinese byť jen vodu: „ Napij se“.
                Příště opět zde
Zimi

Zpět

Vyhledávání