Opět potrápila voda

11.06.2013 20:32

Zdravím všechny návštěvníky našeho webu,
spoluobyvatelé naší hezké vesnice určitě ve středu 20.7. v 21:56 zaslechli houkání sirény na naší hasičárně. Ono se to vlastně dalo i čekat, protože cca od čtyř hodin odpoledne pršelo celkem hustě, a déšť nebral konce. Byli jsme tedy povoláni na čerpání sklepa do Bratkovic. V Bratkovicích nastal problém, že rybníček, který je na návsi začal přetékat, a po cestě se valil „koberec“ cca 10 cm vody. Takže domy, dole v zatáčce, měli plné sklepy. Do sklepa jsme dali ponorné čerpadlo a ještě k tomu natáhli savice k PS 12. Sklep byl za chvíli vyčerpán.

Po této události jsme se přesunuli do Dominikálních Pasek, kde se voda tekoucí z lesa „opírala“ do domu. Jelikož nestíhala pomocí kanálku odtékat, hromadila se u domu a začala prosakovat dovnit. Ke kanálku, kde bylo cca 50 cm vody jsme umístili plovoucí čerpadlo, a vodu postupně odčerpávali.  Mezitím se u velkého proudu z lesa vykopnul překop, aby se proud odvedl rovnou mimo dům. Když přitékající proud zeslábl na tolik, že už to kanálek stačil, vrátili jsme se na základnu.

Na tyto události jsme samozřejmně vyjeli oběmi zásahovými vozidly a to ve složení P. Juříček, J. Špaček, L. Doležal, H. Smrčková, P. Zima, M. Kuchař, M. Dušek a Honza M. Na místo za námi ještě přijel T. Handl.
V obecnici byla voda z potoku také už na cestě. Druhý den se čerpalo ještě zde v Obecnici, toho jsem se ale nezúčastnil, a tak poprosím někoho z účastněných o nějaký drobný příspěvek.

Zimi

Zpět

Vyhledávání