Nedělní požár v Obecnici

24.09.2010 12:45

 Zdravím všechny občany,

i když jsme už mysleli že za víkend bylo akcí už dost, tak jsme se pěkně spletli. Ti z Vás, kteří slyší sirénu z naší hasičárny měli v neděli v 5:49 budíček, tak jako my. Byl Nám z operačního střediska Kladno nahlášen požár kontejneru. Já osobně jsem se tomu docela divil, že nás volají na kontejner, jen co jsem ale vyběhl z baráku, už mi to bylo jasné. Nejednalo se totiž o kontejner, ale o skládku, kde hořeli převážně molitany a poté i gumy.

Naše Tatra vyjížděla celkem rychle v osádce P. Juříček, T. Handl a M. Dušek. Než stačili roztáhnout vedení u požáru, druhé zásahové vozidlo bylo už také na místě, a to v osádce P. Zima, J. Viktora a A. HrkalováJ. Špaček tam přijel rovnou svým autem. Ihned po příjezdu se volalo na Kladno, aby nám poslali posily, protože plameny byly kolem deseti metrů vysoké a s našimi šesti kubíky by jsme to hasili hodně dlouho. Než přijeli kluci z Příbrami, to už jsme měli tatru prázdnou a jeli jsme pro vodu. Mezitím přiběhl ještě P. Hrubec a Z. Vávra. Po příjezdu z noční směny se k nám připojil i M. Kuchař. Velitelem zásahu P. Juříčkem bylo rozhodnuto, že se bude hasit i pomocí PPS 12, která se dala k nedalekému potoku. Ze všech sil jsme se snažili dostat požár pod kontrolu, to se povedlo až po příjezdu více cisteren. Bylo totiž potřeba hodně vody. Nakonec jsme tu měli sedm cisteren, z toho dvě byly jedenácti kubíkové.

Kolem dvou hodin trvalo, než se požár podařilo lokalizovat, ale jelikož šlo o již zmíněný molitan, hodně dlouho jsme to museli dohašovat. Když už to bylo možné, tak se hořící hromada pomocí bagru roztáhla, aby se i vnitřek ohniště mohl pěkně prolít. Dopoledne se k Nám připojili ješte J. Krátká a L. Doležal. Zásah byl ukončen před jedenáctou hodinou. Během dne proběhli samozřejmně kontroly na požářišti.

Jsem rád že jsme se dokázali sejít v tak hojném počtu a všichni co tam byly se i podíleli na úklidu po zásahu.

Všichni víme, že hasičina není jen jet na zásah a přijet zpět, ale také o vyčištění a uklizení techniky, která na zásahu použila. Chtěl bych tímto poděkovat Janče, Áje a Ďolíkovi ( mohli bych říct ještě Jenda) že mi pomohli s odpoledním úklidem po zásahu.

Tak na příštím zásahu mnoho Zdaru

Zimi

Zpět

Vyhledávání