Memoriál za námi

11.06.2013 20:31

Zdravím všechny sportovce , i ty ostatní, kteří na tyto stránky občas zavítají,
v poslední době nebylo moc času sem naházet události, kterých jsme se zúčastnily. Pokusíme se to v co nejkratší době napravit. 
V sobotu 16.7. náš sbor pořádal již třetí ročník Memoriálu Františka Housky. Ten, kdo o memoriálu už slyšel, určitě ví, že tato soutěž se skládá z netradiční štafety a požárních útoků. Soutěžící družstva si ve štafetě zkusili proskakování okna, běh s hadicemi po kladině, proskakování gum, či válení sudu. V naší štafetě samozřejmě nesmělo chybět pití piva, což byl jako poslední soutěžní úkol. U družstva žen mohla jedna žena pomoci s pitím. Štafetu máme většinou postavenou tak, aby nebyly ve výhodě ani sportovci, či kluci, kteří tak dobře neběhají. Jediné družstvo, které štafetu zaběhli pod minutu byly muži ze Suchodola.

Po štafetách následovaly požární útoky, které se opět připravovali na obou základnách, což vede k rychlejšímu průběhu soutěže. Kdo se přišel podívat, mohl vidět „luxusní“ útok v podání družstva kluků z Horních Hbit, kteří dokázali srazit terče za nádherných šestnáct vteřin. Jedno kolo útoků se odběhlo podle již zažitého scénáře, který je standardem při požárním sportu. Čas štafety a útoku se sečetli, a bylo na světě pořadí memoriálu. Tímto ale soutěž nekončila, přehoupla se do druhé části. Podle pořadí se všechny týmy rozřadili do „pavouka“ na Play Off, které bylo letos novinkou. Při této části soutěži bylo hezky vidět, jak kdo má natrénováno.
A jak to tedy celé dopadlo? Putovní pohár v kategorii muži si odvezli do Suchodola, na záda jim těsně dýchali kluci z Jablanné a na třetím místě byly Horní Hbity. Ženský putovní pohár mají na rok Rosovice, dobrý výkon podali ženy z Čenkova, které jsou tedy na místě druhém. Třetí místo v kategorii ženy vybojoval nováček na našem memoriálu, a to Vysoká Pec. Při útocích systémem play off, to ale bylo úplně jinak. Ve finále mužů se utkali Sedlčany s Horními Hbity, oba útoky byly nádherné, ale vyhrát mohl jen jeden, v našem případě Sedlčany. Na třetím místě skončili muži ze Suchodola. V kategorii žen zvládli nejlépe play off ženy ze Suchodola, které porazili ve finále Rosovice. Na hezkém bronzovém místě opět skončili ženy z Vysoké Pece.
Pavouk play Off Muži, Ženy
Celé výsledky vidíte v tabulce.
Tak opět příště
Zimi

Zpět

Vyhledávání