Masopust aneb obnova letitých tradic v Obecnici pokračuje

24.08.2010 09:19

 21. února 2009

Jak už to tak v Obecnici bývá, každý měsíc se pořádá něco, zkrátka naše obec nikdy nespí a stále žije. Letos, po úspěchu loňského Masopustu, se opět konal Masopust. A co že to vlastně Masopust je? No abych tady vyjmenovával složitou charakteristiku slova Masopust, to se mi moc nechce. Ale co je důležité: opět se sejde pár lidí, kteří jsou pro každou "prdel" a ti se převlíknou do masek a je jedno, do jakých to bude. K tomu hraje nějaká ta kapela, řezníci připravují nějakou tu voňavou zabíjačku a další se starají o alkoholovou opojenost ostatních. 

Stejně jako loni i letos jsme si užili mnoho srandy. I když jsme (jmenovitě Náčelník, Tomek, Kačka) v maskách nešli, alespoň byl někdo, kdo mohl fotoaparátem dokumentovat často velmi podařené masky. Tak třeba Mili šel za myslivce a Míla zřejmě také za něco podobného. Míša se navlékl do Medvěda , Kuchy se Zimim šli jako strašáci do zelí, no a Verča se svým tátou šli za jeptišku a nějakého mnicha  nebo co. Všichni vypadali fakt moc dobře. 

Jen bych se mohl trochu zmínit o dalších maskách, a to třeba Pepík Průša s Romanou Polákovic šli za duchy, Miloš Hrubej za kata, Verča Kindlová za čarodějnici. A pěkných masek bylo opravdu o hodně více, ale často jsem ani nepoznal, koho skrývá maska vodníka nebo čaroděje.

Myslím si, že hlavně dětem se tato akce líbila a ti starší se těšili na chvíli, kdy se přestěhují do hospody a začnou se napájet lahodným mokem, kafíčkem či horkým grogem.

 

Zpět

Vyhledávání