Jdeme dál ...

16.08.2010 19:26

 Zdravím družstvo hasičů.

Jen co skončil náš první soutěžní víkend, začali jsme se připravovat na další akci. Nejsou to sice závody, ale pro náš sbor zviditelňující akce. My mladí hasiči se tam máme zúčastnit jako hasiči dob minulých. Musíme si natrénovat jak se ovládá naše koňská historická stříkačka.
Bylo odpoledne, tuším středa, kdy jsme se sešlií v hawsičárně a vyjeli s naší holkou. Po prvních nezdarech v řízení jsme ji odtlačili zdárněna břeh Veského rybníka. Poté náísledovalo „závodění“ stříkačky pomocí kýblů. Mezitím než Mišák s Kuchym zavodnili nádrž stříkačky, Mili se Zimim připojili historické savce. Když bylo vše hotové, začali jsme pumpovat. Při pumpování se nejdříve muselo přijít na to, jak mají být ovládací páky natočeny, aby stříkačka sála vodu pomocí savců a dodávala ji do hadice.
Naše radost byla veliká, stříkačka funguje tak jak má. Po cvhilce pumpování se nám začalo pumpovat čím dál hůře, což způsobovala únava v našich rukou. Když jsme si odpočinuli, umili jsme historickou stříkačku od prachu a radši ji složili, aby nás nelákalo stále pumpovat, byli bychom totiž druhý den zničeni.
Stříkačka se zaparkovala na své místo a my se domluvili v kolik si dáme v pátek „spicha“ na přípravy samotných kulic na dětský den.

Zimi

Zpět

Vyhledávání