Dozor na ukončení války v Drahlíně

18.12.2013 19:07

Zdravím všechny příznivce hasičů a vojenské historie,
tomu, kdo sleduje akce Klubu vojenské historie určitě neunikla 10. Května akce v Drahlíně. Na Návsi před obecním úřadem jste mohli vidět scénku při tažení vojáků při ukončování II. Světové války. Nejdříve přijeli vojáci SS, proti kterým se vzbouřili občané obce. Po obsazení úřadu vznikla přestřelka mezi němci a američany, kteří přijeli ze strany z Obecnice. To jste mohli pocítit i bombardování jejich základny. A byly to docela rány. Když to vypadalo už na uklidnění, tak z polí přijela ještě sovětská armáda a tak se to tam všechno postřílelo.

Bitva byla velice zajímavá, nejzajímavější byla samozřejmně dobová technika, která i tak po dlouhém čase jezdí. No zkrátka jsou to nadšenci, kteří toto dělají a proto i mladší ročníky mohou vidět, jaká byla technika v té době.
A proč jsme tam vlastně byly my? Naší prací bylo zabezpečit požární bezpečnost, pro případ, kdyby něco chytlo. Naštěstí se tak nestalo, a tak jsme se jen koukali na bitvu. V pohotovosti jste tam mohli vidět P. Zimu, P. Juříčka, M. Rössnera a L. Doležala.
Zimi


Více zde: https://obe.webnode.cz/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Zpět

Vyhledávání