Dětský den aneb Den s IZS

16.08.2010 19:27

 Zdravím družstvo hasičů

Neuběhl ani celý týden a je tu další akce. Dětský den pořádaný naším SDH se koná sice v sobotu 2.6.2007, my už jsme na místě konání od pátku.
Naším úkolem je totiž také všechno zorganizovat a postavit kulisy domků, které se budou při ukázkách hasit. Po dopravě materiálu (dřeva) na místo, začíná naše tvůrčí činnost. Stavíme jeden veliký dům i s půdními prostory a jeden menší, kdyrý bude sloužit ukázce hašení pomocí historické koňské stříkačky. Stavba těchto dvou obydlí nám zabírá celé dopoledne a proto se všichni střídáme, a postupně chodíme na oběd.
Po obědě ůstává někdo na staveništi a část nás jde pro velký vojenský stan. Po příjezdu se stanem se ho pokoušíme opstavit, žjišťujeme ale, že středa je na dvě půlky a musí se tzv sešít. Nejdříve to zkouší Jirka Viktora a Klíma. Ovšem neúspěšně. Nakonec přichází „zkušený voják“ Tomek, a vysvětluje nám princip sesívání. Chvíli nato střecha stanu už stojí a je pořádně vypnuta. Na střechu připínáme ještě stěny, aby nemohl profukovat vítr. Do stanu ukládáme stoly s lavicemi a dvě ledničky (musíme přeci někde chladit pivo ne?). Po stavbě stanu si děláme ohniště a připravujeme dříví na noc. Naším úkolem je totiž celý areál přes noc pohlídat aby vše sloužilo tak jak má, a ne nikomu pro zábavu. Asi tak ve čtyři hodiny přiváží Jindra Špaček dvě auta, určená pro ukázky. Celý areál už nesmí zůstat bez dozoru, a tak se postupně střídáme a chodíme si domů pro věci na noc. Každý si přinese nějaké to pivko a něco dobrrého k snědku. K večeru přichází také rumák, a jako velký srandista popisuje jednotlivé domky jako Zimiho boudu a Kuchyho chlívek.
Jako vždy panuje super nálada, Vávry hraje na kytaru a my zpíváme ty naše písničky. Je tak kolem druhé ráno, začíná se ochlazovat a spousta lidí odpadává. My, co jsme vydrželi si hledáme nějakou zábavu a nacházíme ji v autech. Jedno auto jsme postavili napříč a druhé odtlačili přes hřiště. Jeden si sednul na místo řidiče a my ostatní jsme ho roztlačili. Simulovali jsme bouračky. Po postřídání jsme opět byli u ohýnku.

Zimi

Zpět

Vyhledávání