Čištění kanálů

11.01.2011 09:47

 Zdravím Vás všechny,

Pokud jste se podívali v posledních dnech na náš web, určitě jste si všimli, že v rubrice plánovaných akcí jsme měli na tuto sobotu 30.10. čištění kanálů obecní kanalizace. Mnoho z vás nás i potkalo, protože bylo hezky a spoustu lidí bylo na procházkách. Teď abych se vrátil, co jsme vlastně dělali. Určitě víte, že na pár místech v obecnici jsou tzv. přepadové kanalizační žumpy. Ty jsou udělány pro to, aby když někdo do záchodu hodí to co tam nepatří, tento přepad zabrání tomu, aby tento předmět neucpal vedení kanalizace. Je tam totiž velké zúžení světlosti trubky s přepážkou. Protože někteří lidé se ještě nenaučili, co do záchodu patří a co ne, je potřeba je jednou za čas vyčistit. Dnes naštěstí až na jednu byly přepady v pořádku. Nejhůře na tom byl přepad u Lukešů, kdy jsme ho nejdříve protáhli naším „Krtkem, ale stále byla trubka plná nečistot.

Nakonec jsme se museli vtěsnat až do přepadové žumpy a celou vyčistit. Pomocí kbelíku jsme vyndali z mnoho kamenů a suti. Našli jsme i kousek prkna a kus kovové obruče, zřejmě od nějakého kanálu. Divily jsme se , jak se tento materiál mohl do kanalizace dostat, nejpravděpodobnější to je pozůstatek z připojování lidí do kanalizačního řádu. 

Tím bych chtěl poprosit, zda pokud vám tam nějaký takovýto materiál spade, nebojte se ho vylovit, ušetříte Nám všem spoustu času a práce. Dnešního proplachování kanálů jsme se zúčastnili v sestavě P. Juříček, P. Zima a L. Doležal.

Tak po další akci opět zde

Zimi

Zpět

Vyhledávání