2. hasičský týden

16.08.2010 18:42

 Zdravím své družstvo hasičů.

Je tomu už měsíc co jsme se dali do svičení PÚ. Naším cílem je nejen dosáhnout 25ti sekund, ale také dobré, né-li to nejlepší, umístění na zdejší okrskové soutěži v PS, která se bude konat v neděli 27. května u nás v Obecnici. Přijet by měli sbory ze Sádku, Hluboše, Kardavce. Zvláště Sádku se trochu bojím, jelikož jsme se doslechl o náboru „mladých“ hasičů, a který tak posílil. Věkový průměr jejich družstva by měl být něco kolem 20ti let.
Ale snad abych se dostal ke shrnutí tohoto týdne. Cvičili jsme v úterý a dnes. V úterý to bylo cvičení svolané narychlo, jelikož bylo pěkné počasí a byla by škoda toho nevyužít. Chci tak pochváli hojnou účast v počtu 8 členů mladého družstva. Zkoušeli jsme naši zatím optimální sestavu, ve které ještě určitě proběhne pár změn, ale s touto sestavou dosahujeme skvělých časů, i když bez vody. Dle mých odhadů jde voda z maši až k proudnicím něco kolem 12 – 15 sekundami, i když je tento odhad asi ne moc prověřený a je to jen můj odhad. Proto, pokud budeme počítat s časem bez vody našich průměrných 20 sekund, s bodou bychom se do 30 vteřinek mohli vejít.
Největší pozdvižení na úterním tréninku zaznamenala návštěva budoucí hasičky Veroniky, která se díla chopila na 100 %. I když jsme ji museli chvilku přemlouva, nakonec svolila a pustila se s námi do tréninku. Zřejmě se jí zalíbil post na kříži, který já považuji za jeden z nejtěžších ne-li nejtěžší. Hned její první pokus nedopadl moc zdárně. Bratr Zimi a bratr Mili byli na proudnicích totiž moc rychlý na Verčů, která tak musela utíkat co jenom mohla. I to jí ale nestačilo a skončila na zemi. Takovou tlamu jsme ještě neviděli, a proto i výstraha do budoucna pro všechny ostatní. Dbejte na bezpečnost, vždyť je to jen sport. Celkem jsme si to zaběhli asi tak 10x, přičemž ani jednou (s výjimkou Verči a jejího pádu) jsme se nedostali nad 21 sekund, což hodnotím jako kladný výsledek, a také jako velkou motivaci do budoucna. Všichni cítíme, že nám to jde trénink od tréninku lépe, a je na nás vidět, že se zlepšujeme. Náš nejlepší čas byl na sucho 17,9 s., takže jsme se konečně dostali pod těch vysněných 18 s. Chtěl bych po Vás jednu maličkost. Abychom se mohli zlepšovat ještě více, chtělo by to posilovat, běhat, sprintovat. To platí hlavně pro předek (Béčkař, Kříž, Proudy), i když zadku by to taky neškodilo – posilovat ruce a tak podobně. Není to rozkaz ani nějaké řečnění do duše. Chtěl bych jen, abychom dosahovali těch nej. Časů, čehož bez pořádné přípravy zkrátka nedosáhneme.
Co se dělo dnes jsem včera (v době psaní tohoto textu) nevěděl, takže věřím, že se Vám to líbilo. Nakonec bych chtěl ještě oznámit, že se mi podařilo sehnat 8 dívek, ochotných založit ženské družsvo pro PÚ. I když ještě asi ani neví, do čeho půjdou, snažil jsem se jim to alesopň trochu přiblížit. Jednalo by se o Míšu Kuropčákovou, Šárku a Radku Antropiusovi, Zuzku Kadlecovou, Markétu Lukášovou, Verču městkovou, Monču Vackovou, Petru Juříčkovou a možná také Mílu Kotápišovou, kterou se mi ještě nepodařilo přemluvit. Co nejdříve po prázdninách bych je chtěl nějak svolat, aby jich bylo alespoň 7, abychom je mohli s klukama zaučit. Chce to hlavně aby se seznámili se spojováním hadic a také jak to celé funguje. 
Tak to by bylo asi všechno, no a nakonec bych měl vyhlásit toho hasiče týdne. Takže hasičem 2. Hasičského týdne se stává, pro svou neobvyklou zručnost u rozdělovače, Verča Městková, sorry Kuchy. Gratuluji a to je dnes vše....

Náčelník

Zpět

Vyhledávání