1. hasičský týden

16.08.2010 18:41

 Zdravím své družstvo hasičů.

Hned na začátku bych chtěl vychválit docela dobrou účast na trénincích, které se snažíme domluvit vždy tak, aby mohlo alespoň 7 členů našeho mladého družstva. O to lépe, když nás zatím nebylo méně jak 8. Jediná věc, která mě mrzí je ta, že bratr Martin Magenheim na to dost kašle. Je sice pravda, že je přes týden na intru, tudíž na tréninky chodit nemůže, alespoň o víkendu by se však ukázat mohl. Jen poznámka, nadepsal jsem tuto moji řeč jako „1. hasičský týden“, ale všichni určitě ví, že trénuájeme již 3. týdnem. Je to z toho důvodu, že se budu snažit každý týden napsat jakési shrnutí týdne uplynulého, kde rád pochválím 100 % účast některých z vás a také budu nadávat na členy, co se buď moc nesnaží, nebo nechodí na tréninky. Je to z toho důvodu, abych z vás vytřískal co možná nejvíce a abychom se nespokojili s tím, že jsme na nějakých 11ti sekundách na sacím vedení. To je sice na začátek dobré, ale musí to jít i lépe.
Zároveň budu každý týden vyhlasšovat hasiče týdne, kterého zvolím dle vlastního uvážení a nelze o něm tedy hlasovat či prostestovat vůči mému rozhodnutí. Pro mou chudou finanční situaci těmto šťastným hasičům nenáleží žádné ceny, avšak na jedno pivko se u mě v peněžence peníze najdou (to platí jen pro 18+).
Tak abych se snad konečně dostal ke shrnutí uplynulého týdne. Cvičili jsme v úterý, v pátek a v neděli. Pro nepřízeň počasí jsme však byli nuceni trénovat jen v garáži, jako obvykle. Venku jsme zatím cvičili jen jedn ou, a to 25.2. v neděli, kdy jsme sice jeli na sucho, ale bylo to fajn. Nastoupili jsme ve složení: Kuchy, Zimi, Náčelník, Alda, Radek, Jenda a Mili a násldně přirazil také Střesi. Tento trénink jsme zaměřili hlavně na postavení či smotání „béček“ na zákaldně, jelikož jsme si s tím stále nevěděli rady. To však jen do této chvíle, jelikož jsme využili materiálů stažených z i-netu, na kterých jsme vykoumali, že 1. B (ven ze stroje) je z větší části smotané do kola, na druhé straně je nechán asi tak metr a půl na udělání harmoniky. Ještě tento způsob není ozkoušený, ale myslíme si, že eby to mohlo klapnout. 2. B (spoj B1 → R) jsme smotali do harmoniky přesně do šířky čerpadla, aby byl před čerpadlem dostatečný prostor pro ruční starntování. Dále jsme nanovo namotávali všechny hadice C, aby nám co nejvíce ladily na základnu a co možná nejméně vadily. Kuchy a Alda zkoušeli na rozdělovači zapojení obou C hadic najednou, což se jim více či méně dařilo. Párkrát jsme si vyzkuošeli tzv. Pořadovou, u čehož jsme se občas velmi pobavili. Zvláště některým členů družstva dělal problém rozkaz „Čelem vzad“ ale na konci cvičení to všichni zvládli, a proto jsem tento tréninkový den završil rozkazy „Pozor“ a „Rozchod“.

V pátek mi nebylo zrovna nejl=pe a tak jsme se snažil, co nejvíce odpočívat. Zkoušeli jsme zavést novou tréninkovou metodu, která spočívá v rozdělení všech deseti členů do 5-8 sestav po 7 členech, a zkoušet každý co možná nejvíce postů (každý alespoň dva). Sešlo se nás konečně 10, chyběl opět jen bratr magi. Nevím jak ostatním, ale mě se tato metoda líbí, jelikož se dá poznat, co, jak a který člen družstva dělá nejlépe. Takovéto sestavy jsme připravil i na dnešní trénink, avšak očekávám určté „technické poznámky“ k rozestavení na různých postech. Avšak připomínám ještě jednou pro všechny, že každý člen družstva by měl ovládat všechno, i když ne tak rychle, a to od proudnice, přes strojníka po košík. S pozdravem, který použil Vojta Kotek ve svém zřejmě nejslavnějším filmu Snowboarďáci, a který mui připomněl můj táta, bych chtěl pogratulovat Hasičovi 1. týdne, kterým se stává, pro svou fantastickou zrušnost na savici - - - Jenda Dušek. A proto Jendo

S T Ř Í K E E E E E E J

Náčelník

Zpět

Vyhledávání