Zvaní na zábavu

24.08.2010 09:26

 14. března 2009

Stejně jako loni jsme se coby mladí členové SDH Obecnice rozhodli pořádat Hasičskou zábavu. Ono se řekne pořádat a pořádat. Udělat něco podobného včetně tomboly, nějaké výzdoby, zvaní po obci, svých vstupenek a dalších hovadin dá přece jen nějakou tu práci.

A stejně jako loni to i letos nejvíce stojí na mé maličkosti (Náčelník) a Zimim. Samozřejmě, že na to sami nejsme, všichni naši kamarádi a kamarádky nám ochotně pomáhají jak se zvaním, tak s přípravou na zábavu, avšak něco je lepší si udělat sám ;-). (bez urážky lidi) 

Bohužel z této akce nemáme žádnou fotku, i když by někteří  za vyfocení stáli. O půl jedné po poledni jsme se sešli v hasičské zbrojnici, kde jsme se rozhodili do skupin po třech až čtyřech lidech, rozhodili jsme si plánky obce, jelikož každá skupina dostala nějaký úsek a každá grůpa navíc "vyfasovala" asi 250,- v drobných, 250 vstupenek, kasičku a hromadu pozvánek. 

Každá skupina by se určitě rozvyprávěla o příhodách, které zažila během své štace. Bohužel jejich dobrodružství si nepamatuji, tak alespoň několik perliček od naší skupinky. 

Chodil jsem (Náčelník) s Ájou a Marťou. Nejdříve jsme došli na Šachtičku. Hned druhý barák nás nemálo zaskočil, jelikož  zvonek byl z druhé strany plotu nebo-li ze strany, kde číhal dosti zákeřný pes. Později jsme se dozvěděli, že nesnáší uniformy. To, že si Ája vzala docela pěkné boty, avšak na jehlách, tady rozvádět nebudu. ;-) 

Když jsme se přebrodili přes louku do Oseče, asi v pátém baráku (nebo spíše garáži) nás přepadla skupinka Osečských obyvatel, kteří tam zřejmě zapíjeli nějaké narozeniny. Nepustili nás dál, dokud jsme si s nimi nedali panáka Myslivce a pivko. Takže suma sumárum to vyšlo tak, že jsem měl.

 

Zpět

Vyhledávání