XIV. Národní krojový ples folklorního sdružení ČR

11.06.2013 20:49

Zdravím Vás, návštěvníci tohoto webu,
všímavější z Vás si všimli, že v sobotu 4. Února jsme ve čtyřech lidech odjížděli z hasičárny v historických uniformách. Byly jsme přizváni ředitelem HZS Příbram, zda bychom jim nepomohli s uváděním hostů na XIV. Národním krojovém plese folklorního Sdružení ČR, který se konal v TOP hotelu v Praze. Od nás jsme tedy vyrazili ve složení P. Juříček, P. Zima, L. Doležal a M. Linhart na stanici HZS Příbram, kde jsme se setkali se všemi účastníky zájezdu. Celkem nás jelo devatenáct, takže HZS pro nás přistavila celkem tři auta.
Po příjezdu do hotelu jsme se ubytovali v jednom z pokojů (to bylo takové to naše zázemí) a šli se podívat po sálech. Od půl šesté jsme už byly na místech u vchodů do sálů. Stáli jsme vždy ve dvojici jeden hasič v současné uniformě (členové HZS) a jeden hasič v historické (členové SDH). Naším úkolem bylo předávat hosty hosteskám, které je poté uváděli ke stolům.
Podle množství fotek, kde jsme byly, je zřejmé, že se tento styl hodně líbil. Ono jsme se fotili i s mnoha hosty, protože historickou uniformu už málo kde mohou vidět a ještě se vyfotit. Abych trochu nastínil velikost této akce, tak v sálech bylo celkem zhruba dva a půl tisíce lidí a mezi účastníky jsme mohli vidět BIG Band Felixe Slováčka, Stanislava Hložka a mnoho dalších spolků včetně spolků z Moravského kraje.
Doufám, že pokud bude možnost jet znovu, budeme opět přizváni.
Zimi

Zpět

Vyhledávání