www.pribram.cz

21.07.2010 15:29

 Součástí hasičských disciplín v Obecnici byla i konzumace piva

V Obecnici nastoupilo celkem 18 mužských a ženských mužstev, utkaly se o pohár v Memoriálu Františka Housky.

Obecnice - Sedm ženských a jedenáct mužských družstev se v sobotu na fotbalovém hřišti v Obecnici utkalo o putovní pohár při 2. ročníku Memoriálu Františka Housky. Soutěžilo se ve štafetě a v hasičském útoku, přičemž štafeta byla poněkud netradiční. 

Vedle klasických dovedností, jako je například běh po kladině s hasičskými hadicemi, museli závodnice a závodníci zvládnout koulení pivního sudu i bleskurychlé vypití nealkoholického či alkoholického piva. „Soutěž pořádáme na památku našeho dlouholetého starosty Sboru dobrovolných hasičů Obecnice Františka Housky. Hodně jsme se inspirovali podobnou soutěží v Obořišti, kde mají ve štafetě rovněž téměř obdobné disciplíny," vysvětlil velitel sobotní obecnické soutěže Zdeněk Vávra.

A jak soutěž v Obecnici dopadla? V kategorii žen zvítězily reprezentantky hasičstva ze Suchodolu, druhé byly hasičky „Kobry“ z Obořiště a třetí tým z Nové Vsi pod Pleší. Mezi muži zvítězilo družstvo z Horních Hbit, druzí byli hasiči z Rosovic a třetí dobrovolní hasiči z Nové Vsi pod Pleší.



Jiří Kubík

https://www.pribram.cz/index.php?menu=zpravodajstvi-clanek&i=soucasti-hasicskych-disciplin-v-obecnici-byla-i-konzumace-piva-fotogal

 

Zpět

Vyhledávání