Vrančický tuplák

18.12.2013 19:26

Zdravím Vás všechny,
jak, to bývá už po dvacet let, tak i letos se na svátek 5. Července konalo zápolení o Vrančický tuplák. Letos, opět po pěti letech, byla tato soutěž orientována na historickou techniku. A protože my tuto techniku máme, vyrazili jsme na tuto soutěž.
Pozorní občané už něco tušili ve čtvrtek, to jsme naší koňskou stříkačku vytáhli před hasi abychom ji vyzkoušeli a i trochu si oživili její ovládání.
V pátek jsme už od rána měli napilno. Nejdříve jsme museli všechny věci naložit na vlek, vzít si vše potřebné a v pohodě vyrazit. Ono se sice řekne, převést Koňku, kvůli tomu jsme si museli půjčit vlek na auta, na menší vlek se boužel nevejde.

Po příjezdu do Vrančic jsme stříkačku sundali a postavili si altánek proti slunci. Během celé soutěže si každý mohl prohlídnout různé „klenoty“ mezi stříkačkami. Tak jak tomu bylo i před pěti lety, opět my jsme dělali ukázku s nejstarší stříkačkou.
Celá soutěž nebyla postavena na čas, za jak dlouho se uhasí baráček, ale na tom, tak se umí se  stříkačkou zacházet, jak dobově jsou lidé přitom oblečeni a nakonec jaké umějí zahrát divadlo. No a jak jsme dopadli? Skončili jsme na celkovém pátém místě, což z celkových šestnácti není špatný výkon.
Možná nám trochu ubral fakt, že jsme celou ukázku dělali jen v šesti lidech, to se toho pak moc vymyslet nedá. Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným za hezké odpoledne. Za naše „družstvo“ jste mohli vidět běžet P. Zimu, T. Handla, M. Rössnera, J. Lukáše, J. Dandu a M. Mottla. Podívat se byly P. Juříček a „fotograf“ J. Viktora.
Snad příště pojedeme v hojnějším počtu.
Zimi


Více zde: https://obe.webnode.cz/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Zpět

Vyhledávání