Vrančický tuplák

05.07.2010 00:01

 Zdravím všechny naše příznivce,

mnoho z Vás si určitě povšimlo, že proběhla další akce, které jsme se zúčastnili. Bylo tím zápolení o Vrančický tuplák. Je to velice zajímavá soutěž, a tak jsme na ní nemohli chybět. Abych tedy trochu přiblížil o co tam vlastně šlo. Na start se postavilo osm soutěžících, Jako první vyjel velitel, který jel na zásahovém vozidle, které bylo něco mezi koloběžkou a kolečkem, kde ho vezl jeden člen. Nejdříve museli projet slalom a vybrat barvu terčů a vypnout proud. Po vypnutí proudu vyběhlo zbytek týmu s kelímky, do kterých si nabrali vodu v rybníce a běželi na překážky. Překážky spočívali v ujetí určité vzdálenosti na trojlyži, a točení se kolem kůlu. Po těchto překážkách museli pomocí kelímků naplnit petflašku vodou. Mezitím velitel postavil terče a přiběhl k mužstvu, kde vzal po naplnění lahev vody a ta se musela během útoku vypít.

Po naplnění petflašky vodou se zbytek družstva rozběhlo k Avii, odkud jsme prováděli útok. Nejdříve jsme tedy vyndali mašinu na místo a začali spojovat vedení. Potože se jelo na staré savce, používala se i vývěva. Při spojování mezi námi běhal velitel, aby se dopila lahev vody. Když se dopila, mohl se přesunout na poslední stanoviště. Po shození terčů musel velitel ještě se zakousnout do párku který byl na provázku. Tento úkol mu stěžovalo především to, že párek si ovládal pomocí klacku, který držel rukama za zády a párek byl celý namočen v hořcici.

Po této soutěži následoval celý hřeb dne. A to byl samotný Vrančický tuplák. Vlastně se jedná o to, že ten kdo vyhraje denní soutěž, tak pije tuplák první a dělá tzv. základní čas. Ostatní týmy se ho samozřejmně snaží překonat. Ti co ho překonají, poděkují za pivo a odjedou. Ti co mají čas delší tak zaplatí symbolickou cenu (letos tomu bylo 150 Kč). Aych také upřestnil kolik piv je v tupláku, tak to je 13. A 150 kč za 13 točených piv není tak mnoho ne?

Letošní ročník byl ale v něčem vyjímečný. Z denní soutěže byly dva týmy na prvním místě a tak roztřel se provedl pomocí tupláku. V tupláku se setkali dva jiné týmy, které měli stejný nejlepší čas vypití, a tak se provedl roztřel pomocí pěti piv na každé straně. Shodou okolnosí i tento rozstřel doplad stejně, a tak se jednou opakoval, abychom znali vítěze.

My jsme se u denní soutěži umístili na hezkém 11. místě. I když jsme dostali jednu penalizaci za terče, a celkově jsme mohli být rychlejší, tak si myslím že bez tréninku se umístit v lepší polovině startovní listiny je úspěch.

I když další ročník je až za rok, tak se na něj už teď teším.

Zimi

 

Zpět

Vyhledávání