RALLY Příbram

16.08.2010 19:30

 Zdravím družstvo hasičů!

Jako každý (převážně) rok, jsme se i letos zúčastnili se dnech 21. a 22. září 2007 jako pořadatelé Rally příbram 2007.
Na starosti jsme dostali celý úsek ve Lhotě u příbramě. Abych byl přesnější tak to je úsek od JZD až po hřiště u Kovohuží. Další úseky byly páteční tankovací zóna u Drahlína a sobotní tankovací zóna Kozárovice.
První soutěžní den probíhal asi následovně. Naše Tatra 148 odjela v doprovodu jednoho osobního auta na tankovací zónu do Drahlína. Osobní auta se čtyřmi lidmi jelo proto, aby hlídali vjezd a výjezd do tankovací zóny. Tato tankovací z=ona totiž byla v úseku zvaná Kouta. Úkolem těchto čtyř lidí bylo pouštět tam jen auta, které tam směli a ve správném směru jízdy. Směr jízdy byl ve směru od Obecnice. Naše Tatra zde byla jako dozor, kdyby začalo některé auto hořet.
Druhá, větší drůpa jela hlídat trať do Lhoty. Všichni měli předem dané posty, kde budou stát a tak když Jirka vždy zastavil s Avií, někdo vyskočil. Po zamlíkování dráhy po uzavíracím voze a odjetí bezpečnostních vozů nastal závod. Jelikož bylo po půl deváté večer, tak závod se jel už se světly na závodních vozech. Po odjetíé všech jezdců, jel otevírací vůz my opět na noc zprůjezdnili silnice.
Druhý soutěžní den pro nás začas hodně brzy. Na svých stanovištích jsme museli být už před šestou ranní. Ten den v šest ráno moc teplo nebylo, a tak všichni nabaleni jsme čekali až se začne něco dít.
Lhota byla díky nám poseta oranžovými vestami a kvůli bezpečnosti spoustou mlíka. Dnes jsme byli ve Lhotě posíleni o čtyři lidi z tankovací zóny, budou totiž potřeba, přes den se chodí do nebezpečných (zajímavých) úseků dívat více lidí, a protože každý chce mít dobrý výhled, tlačí se dopředu.
První erzeta na tomto úseku se odjela a my s připravou tratí čekali na erzetu druhou. Asi po necelé hodině projel bezpečnostní vůz a upozorňoval nás, že další rychlostní zkouška zanedlouho začne.
Za chvíli opravdu začala a my koukali jak na závoďáky, které kolem nás projížděli, kta i diváky za námi, jestli se stále drží za mlíkem a jsou mimo nebezpečné zóny. Závod je rychlý, když auta jezdí, rychle to utíká. Nejhorší je vždy to čekání, když se nic neději.
Po projetí otevíracího vozu se všechno mlíko a materiál, který tam byl v rámci Rally dal na jednu hromadu, aby si to hlavní pořadatelé mohli pozbírat. Poté jsme čekali na naše svozové auto značky Avia a jeli domů.
Naše Tatra 148 byla v sobotu jako dohled na tankovací zóně v Kozárovicích. 
Letošní Raly Příbram se nám líbila a věříme, že se jako pořadatelé budeme moci zúčastnit i příští rok.

Zimi

Zpět

Vyhledávání