Návštěva školky na hasičárně

11.06.2013 21:12

Zdravím všechny návštěvníky,
k někomu se to doneslo, někteří to viděli, že v pondělí 14. května bylo v dopoledních hodinách u hasičárny rušno. Měli jsme vyjeté obě naše vozidla. A proč vlastně?
Čekali jsme na mateřskou školku, která se k nám chystala jít podívat. A tak po svačině cca v 10:15 dorazily. Řeč o tom, kdo jsou vlastně hasiči, zahájil k dětem velitel JSDH Petr Juříček. My jsme byli mile překvapeni, že děti už znají důležitá telefonní čísla, která jsou na záchranné složky. Děti mohli vidět jak oblečeného hasiče v těžkém zásahovém obleku, který měl na sobě i dýchací přístroj, kde se na něm popsalo, co se na jakou činnost používá. Tak i lehký zásahový oblek (nomex).

Po tomto úvodu přišla na řadu pro děti zajímavější část, a to prohlídka techniky. Snad každý v cca 33 dětí se posadil za volant tatry, či byl na její nástavbě. Mezitím si děti mohli vyzkoušet spojení pomocí vysílaček. Nakonec jsme děti povozili v naší Avii.
Všichni se těšíme na další naše setkání s dětmi.
Chtěl bych moc poděkovat lidem, kteří pomohli tento den pro děti zorganizovat, a to P. Zima, T. Handl, L. Doležal a P. Juříček.
Příště opět s info
Zimi

Zpět

Vyhledávání