Hořelo v JZD

18.12.2013 19:05

Zdravím Vás všechny,
jak my hasiči, tak i většina obyvatel Obecnice jsme slyšeli ve čtvrtek 18. Dubna sirénu na naší hasičárně v 21:19 hod. Tímto zařízením jsme byli svoláni k požáru v JZD, které je ve Lhotě u Příbramně. Po příjezdu na požár se osádka Tatry zapojila do hašení společně s kluky HZS a jiných SDH. Osádka našeho druhého vozidla zajištovala tankovací místo pro cisterny, které bylo na rybníčku v obci.

A co vlastně hořelo? No shořela hromada gum, kterou měli uskladněnou na přikrývání silážní jámy. Tato hromada byla uvnitř areálu v blízkosti seníku. Ještě že je jaro a seník nebyl tak plný. Kdo už nikdy hasil třeba gumu, tak ví, jak špatně se hasí, a tak velitel zásahu nařídil, že po lokalizování požáru se celá hromada přeloží a při překládání se pořádně dohasí. Samozřejmostí bylo použití dýchacích přistrojů, hořením gum vznikají totiž jedovaté plyny. Dohašování samozřejmě celou akci zdrželo a domů jsme se vrátili až kolem třetí hodiny ráno.
I když byl všední den, tak se nás sešlo mnoho a za to jim patří veliký dík. Na Tomto výjezdu jsme byly ve složení P. Juříček, P. Zima, T. Handl, J. Viktora, P. Hrubec, M. Rössner a M. Linhart.
Příště snad s příjemnějšími zprávami
Zimi


Více zde: https://obe.webnode.cz/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Zpět

Vyhledávání