Hasičák v akci aneb 2. ročník Memoriálu Františka Housky Příbramsko.eu

03.08.2010 10:22

 2010-08-01 15:12:58 | Pavlína Svobodová, kamera: Antonín Janča ©

Sbor dobrovolných hasičů Obecnice uspořádal v sobotu 17. července 2010 na hřišti TJ Slavoje Obecnice 2. ročník soutěže v netradiční hasičské štafetě a v požárním útoku s názvem Memoriál Františka Housky. Družstvu mužů ze Sboru dobrovolných hasičů z Březových Hor se jako jedinému podařil husarský kousek - běžící David Hrádek při doběhu štafety omylem uvedl práškový hasicí přístroj v činnost... Podívejte se na video.
 

"Memoriál se pořádá od loňského roku na počest našeho dlouholetého starosty SDH Františka Housky, který náhle zemřel roku 2007. Máme tady 18 družstev, přijeli i obhájci prvního místa z loňského roku SDH Sedlčany," řekl k soutěži Zdeněk Vávra, jednatel SDH Obecnice a zároveň velitel této soutěže.

2. ročník Memoriálu Františka Housky v ObecniciFotogalerie 2. ročník Memoriálu Františka Housky v Obecnici. 

Štafeta probíhá tak, že se podleze páska, proskočí se okno, následně se překoná kladina se dvěma hadicemi v ruce, pak se válí sud kolem kuželů, proskočí se gumy a nakonec se vypije alkoholické nebo nealkoholické pivo na ex. Za štafetový kolík slouží otvírák, kterým si na konci každé štafety poslední soutěžící otevírá pivo a pije jej na ex. Dále memoriál pokračoval soutěží v požárním útoku.

Nejlepšího výsledku letošního ročníku dosáhli hasiči z Horních Hbit, kdy součet časů ze štafety a prvního a druhého požárního útoku činil 96,87 sek. Druzí skončili hasiči z Rosovic, třetí místo obsadil SDH Nová Ves pod Pleší.
Z ženských družstev byly nejlepší hasičky ze Suchodola, které zvítězily s časem 109,45 sek. Druhé byly hasičky z Obořiště, třetí byly hasičky z Nové Vsi pod Pleší.

Kompletní výsledky 2. ročníku Memoriálu Františka Housky v Obecnici. 

2. ročník Memoriálu Františka Housky v Obecnici

Zpět

Vyhledávání