Fire Patrol

12.10.2010 11:53

 Zdravím všechny návštěvníky našeho webu,

Ti z Vás, kteří bydlí v Obecnici si určitě všimli, že tuto sobotu byl u naší hasičárny zvýšený počet hasičských vozidel. Nebylo to jen tak, účastnili jsme totiž cvičení Fire Patrol které se konalo přes celý víkend tj. od 1.10. – 3.10. 2010.

Celé cvičení začalo už v pátek podvečer, kdy jsme se všichni zúčastnění sešli na zahájení v Březohorské hasičské zbrojnici. Už zde jste mohli vidět hasičskou techniku, která na cvičení bude disponovat. Po zahájení následovala večeře a pomalá příprava na první plánovaný zásah. Okolo půl deváté večer byly jednotky podle svých volacích znaků volány k zásahu. Zásah se konal v Příbramské teplárně, kde byl simulovaný požár. Úkol byl uhasit požár, zachránit postižené osoby pomocí vysokozdvižné plošiny a vyzkoušet hydrantový systém uvnitř areálu. Protože se sjelo celkem dost jednotek, zásah byl rychlý. Po vyhodnocení byla možnost exkurze do teplárny, a následné vrácení na svoje základny.

Druhý den začal odbornou přípravou opět na Březohorské hasičské zbrojnici. Té se ale naše jednotka nezúčastnila, měli jsme spoustu práce s přípravami dopravních nehod, které byly právě v Obecnici. Mezitím jsme ještě připravili v garáži posezení s možností občerstvení. Než všechny jednotky dorazili do naší vesnice, ještě měli zásah na autobusovém nádraží. Po zaparkování aut byla krátká pauza a pak to začalo. Jako první byla simulována nehoda osobního automobilu s motorkou. Auto sjelo ještě ze srázu k potoku. Mohli jste zde vidět vyproštění zraněných osob pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a všechny věci co k tomu patří. Jako další zásahy z nehod jste mohli vidět hořící auto, záchranu „opitých“ osob z havarovaného vozu, kde řidič měl cizí předmět v těle, či nehodu auta a motorky, kde byl řidič motorky zaklíněn a osádka vozidla utekla od vozu, kde zkolabovala. Po těchto autonehodách se jelo na požár kravína v Bratkovicích. Hlavní nehoda toho cvičení nás čekala až následně poté. Byla to nehoda autobusu s osobním vozidlem, kde autobus začal následně hořet. Protože zde bylo mnoho raněných, tento zásah byl tedy asi nejnáročnější. Poté naše jednotka (nebo spíše Jindra, Zimi, Hany, Jenda) odtahali všechny vraky zpět na své místo a šli se také navečeřet do naší milované hospůdky. Po večeři jsme všichni v koloně odjeli do areálu kasáren Brod. Auta se seřadila tak, aby mohla na sobě nezávisle vyjíždět. Neuplynulo ani deset minut a všechny jednotky byly v areálu. Byl zde simulovaný pád letadla, takže se musely jak vyhledávat osoby, tak i hasit požáry trosek letadla. Byl to velice zajímavý zásah. Po zhodnocení a závěrečné fotce jsme se všichni rozjeli na své základny.

Poslední den cvičení už byl odpočinkový, nebyly totiž žádné zásahy. Ráno jsme se sešli na Březohorské hasičské zbrojnici, kde probíhala ukázka techniky s doprovodným programem pro děti.

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným na tomto cvičení.

Tak opět příště                

Zimi

Zpět

Vyhledávání