Běh hasičů do Svatohorských schodů

16.08.2010 19:51

 Zdravím družstvo hasičů!

Je sobota 29.9.2007 a my jedeme na další soutěž. Když tak přemýšlím, kta to vlastně asi tak soutěž není, nýbrž kontrola fyzické kondice hasičů. Jedná se totiž o Běh hasičů do Svatohorských schodů v „plné polní.“ Tedy s dýchacími přístroji na zádech. Mimochodem tyto dýchací přístroje váží 12 kilo a docela se pronesou.
I když se soutěže můžeme zúčastnit jen čtyři, jako podpora nás čtyřech jede celé hasičské auto. Budeme pomoc určitě potřeboval, lehké to totiž asi nebude. Soutěže se můžeme zúčastnit jen čtyři kvůli věku, tato soutěž je až od 18 let a to je právě jen čtyřem.
Po příjezdu na sportoviště se jdeme zaregistrovat. Dostáváme každý z nás trička a startovní čísla. Pořadí je totiž už rozlosované. Jdeme si projít startovní listinu a také soutěžní dráhu. Cesta nám trvá kolem dvaceti minut, tak jsme zvědaví, za kolik to uběhneme.
Následně zabíráme celý stůl u stánku s občerstvením. Panuje dobrá nálada jen s pár vrásky na obličejích čtyř soutěžících.
Vzniká několik krásných fotek jak u stolu, kta i dvojic soutěžních družtev. Netrvá dlouho a už nás svolávají na úvodní nástup. Tam se dozvídáme pravidla soutěže a jdeme dolů na start.
Jako první z nás startuje družstvo ve složení Vávra, hladký. Po odstartování vyrážejí do boje se dvěmi hadicemi „C“ a proudnicí. Hadice s proudnicí se odkládají spojené asi 300 m od startu a pak už jen vzhůru do schodů. Do cíle dobíhají s časem 5:01:64. Mají to za sebou, ale vyřízení je velké. Dostavají energy nápoje a už jen odpočívají.
Před druhým naším soutěžním družstvem ve složení Zimi a Kuchyběží několik týmů, aby Jenda s Tomkem měli čas seběhnout s dýchacími přístroji a helmami.
Zanedlouho je druhé družstvo připraveno na startu a startuje.
Všichni jim drží palce, ať doběhnou v pořádku a pokud možno v podobném čase jako naše první družstvo. V čase 4:47:60 dobíhají vyřízeni do cíle. Než si sednoéu na připravenou lavičku, jsou jim sundány dýchací přístroje a nechybí prohlídka od zdravotní služby. Dostávají opět svůj energy drink a jdou odpočívat. Po vydejchání a menší procházce se vracejí k celému týmu, který je u cíle a sledují další dobíhající týmy.
Po doběhnutí posledního týmu (tuším hasičů z Prahy) je menší přestávka na občerstvení. My si konečně můžeme dát pivko a po vydýchání i s chutí klobásu. Následuje slavnostní vyhlášení vsledků. Všechny soutěžní týmy se řadí do dvojstupu a čekají kolikátí dopadli.
Soutěžní čas prvního družstva 5:01:64 stačil na krásné osmé místo a čas družstva Zimi, Kuchy 4:47:60 na ještě hezčí páté místo. Z celkového počtu asi 25 soutěžních družstve jsou obě umístění velice dobrá. Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit této soutěže, a těšíme se na další ročník. Pokud bude, pojedeme zas!

Zimi

Zpět

Vyhledávání